1. Jajčna pita s čilijem

SESTAVINE (za 2-4 osebe):

– 5 srednje velikih jajc

– 400 g pločevinka narezanih šampinjonov

– 400 g pločevinka pelatov

– 200g ribanega edamca

– origano

– čilijevi kosmiči

POSTOPEK:

  1. Jajca stremo in zmešamo z električnim mešalnikom.
  2. Zmešana jajca zlijemo v silikonski pekač.
  3. Iz pločevinke vzamemo cele pelate in jih položimo na desko. Odrežemo stran trše konce. Razrežemo jih na slab centimeter debele kolute in jih plosko položimo v jajčno tekočino.
  4. Gobe dobro odcedimo in enakomerno razporedimo med pelate.
  5. Posolimo in potresemo z origanom.
  6. Na koncu po celotni površini potresemo z ribanim sirom.
  7. Po želji pito potresemo s čilijevimi kosmiči.
  8. Pripravljeno pito damo v pečico, ki jo nastavimo na 190°C.
  9. Pečemo 30 minut (v predhodno neogreti pečici) oz. da se sir zlato zapeče. Pito serviramo toplo.

HRANILNE VREDNOSTI:

beljakovine: 95 g

maščobe: 86 g

ogljikovi hidrati: 23 g

energijska vrednost: 1230 kcal

Jajčna pita s čilijem-postopek

 

Urša Remžgar GoršeUrša Remžgar Gorše je diplomirala iz matematike, v prostem času pa goji strast do kuhanja in z užitkom preizkuša nove jedi, še posebej tiste z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Je tudi mati dveh otrok, zato še posebno skrbi, da se na mizi vedno znajde kaj zdravega in tudi kaj okusnega. Za Potentio piše inovativne nove recepte in s tem venomer znova dokazuje, da zdrava prehrana ne potrebuje biti enolična ali slabega okusa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja