2. Potentiini kavni recepti – Ledena zapeljivka

Ste že kdaj skušali ledeno kavo pripraviti doma? Potem ste verjetno opazili, da okus nikakor ni isti, kot pri tisti iz tetrapaka ali kavarne. V čem je skrivnost? Prvo je v načinu priprave. Prava ledena kava se ne pripravi iz kuhane, ampak iz hladno pripravljene kave. Zahteva malce več potrpežljivosti, ampak se vsekakor izplača. Razlika v okusu kave je očitna. Naša druga skrivnost pa je kondenzirano mleko, ki da ledeni kavi tisti pravi polni, smetanasti okus. Sedaj, ko ste opremljeni z vsem znanjem, pa je sama priprava odlične ledene kave mala malica.

SESTAVINE (za 2 kavi):
5 dl vode
70g Potentia kave
1 dl kondenziranega mleka
1,5 dl sladke smetane
2 žlici medu
Košček črne čokolade ali žlica kakava

HRANILNE VREDNOSTI (na 1 kavo):

Kcal: 334

Beljakovine: 5g

Ogljikovi hidrati: 23g

Maščobe: 24g

 

POSTOPEK:
1. V kozarec s pokrovom (najboljše star kozarec za vloženo
zelenjavo) stresemo 70g Potentia kave in prilijemo pol litra vode.
2. Dobro premešamo, da se vsa kava dobro namoči.
3. Kozarec zatesnimo in pustimo počivati na sobni temperaturi 12 ur.
4. Nato kavo precedimo skozi gazo in postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
5. Pripravimo 2 kozarca in v vsakega vlijemo 1,5 dl kave in 0,5 dl kondenziranega mleka.
6. Dodamo 1 žlico medu (oz. po okusu) v vsak kozarec in dobro premešamo, da se raztopi.
7. Stepemo 1,5 dl sladke smetane in jo razdelimo v oba kozarca.
8. Potresemo z naribano črno čokolado ali kakavom.

 

Urša Remžgar GoršeUrša Remžgar Gorše je diplomirala iz matematike, v prostem času pa goji strast do kuhanja in z užitkom preizkuša nove jedi, še posebej tiste z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Je tudi mati dveh otrok, zato še posebno skrbi, da se na mizi vedno znajde kaj zdravega in tudi kaj okusnega. Za Potentio piše inovativne nove recepte in s tem venomer znova dokazuje, da zdrava prehrana ne potrebuje biti enolična ali slabega okusa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja