5. Beljakovinski muffini

SESTAVINE: (za 6 kolačkov)

– 1 velika zrela banana (150 g)

– 25 g nevtralnih sirotkinih beljakovin

– 15 g mletih lešnikov

– 25 g mletih mandljev

– 1 velika žlica kokosove moke (5 g)

– 2 mali žlički kokosovega olja (10 g)

– 1 jajce

– 1 mala žlička cimeta

– ½ male žličke pecilnega praška

– 30 g temne čokolade (vsaj 70 %)

POSTOPEK:

  1. V posodi zmešamo skupaj vse suhe sestavine: sirotkine beljakovine, lešnike, mandlje, kokosovo moko, cimet in pecilni prašek.
  2. Dodamo kokosovo olje in dobro premešamo.
  3. Banano nadrobimo v drugo posodo.
  4. V posodo z banano dodamo jajce.
  5. Dobro zmešamo s paličnim mešalnikom. Mešamo toliko časa, da se zmes začne peniti in nekoliko naraste.
  6. Zmes vlijemo v suhe sestavine in narahlo premešamo.
  7. Dodamo čokolado, razrezano na majhne koščke in dobro premešamo.
  8. Z maso napolnimo 6 modelčkov za kolačke.
  9. Pečemo v ogreti pečici pri 170°C približno 20 minut.

HRANILNE VREDNOSTI (na kolaček):

beljakovine: 6 g

maščobe: 9 g

ogljikovi hidrati: 9 g

energijska vrednost:  144 kcal

Beljakovinski muffini-postopek