7. Potentiini kavni recepti – Hrustljavi piškotki

Zraven odlične Potentia kavice se dobro prilegajo kavni piškotki. In to ne kakršnikoli. Ti kavni piškotki so polni zdravih sestavin, vsebujejo zelo malo ogljikovih hidratov, predvsem pa so brez glutena. Povrh vsega so še hrustljavo zapečeni s finim kavnim okusom, da jih boste želeli pohrustati še isti dan. Lahko z njimi presenetite goste in jih postrežete ob dišeči kavici.

SESTAVINE (za cca 16 koščkov):
200g mletih mandljev
1 čajna žlička pecilnega praška
2 čajni žlički pravega kakava
20g masla
1 jajce
1 dl vode
10g kave
2 žlici medu (40g)
20g temne čokolade
1 čajna žlička kokosovega olja (ali masla)

HRANILNE VREDNOSTI (na piškotek):
Kcal: 111
Beljakovine: 3g
Ogljikovi hidrati: 3g
Maščobe: 10g

POSTOPEK:
1. V 1dl vode zakuhamo 10g Potentia kave in pustimo da se ohladi.
2. V skledi zmešamo mlete mandlje, kakav, pecilni prašek in ščepec soli.
3. Dodamo stopljeno maslo, precejeno kavo in stepeno jajce. Dobro premešamo.
4. Pečico segrejemo na 160C.
5. Pekač od pečice obložimo s peki papirjem. Maso namažemo na peki papir v velikosti cca. 10×25 cm.
6. Pečemo cca 25 minut. Nato postavimo ven iz pečice in pustimo da se ohladi (vsaj 20 minut).
7. Z ostrim nožem razrežemo na približno 16 koščkov
8. Položimo nazaj na peki papir, tako da ležijo. Pečemo jih dodatnih 15 minut, nato jih obrnemo. Izključimo pečico in pustimo piškote notri, dokler se pečica ne ohladi.
9. V kozici na nizki temperaturi stopimo čokolado s kokosovim oljem in prelijemo piškotke.

 

Urša Remžgar GoršeUrša Remžgar Gorše je diplomirala iz matematike, v prostem času pa goji strast do kuhanja in z užitkom preizkuša nove jedi, še posebej tiste z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Je tudi mati dveh otrok, zato še posebno skrbi, da se na mizi vedno znajde kaj zdravega in tudi kaj okusnega. Za Potentio piše inovativne nove recepte in s tem venomer znova dokazuje, da zdrava prehrana ne potrebuje biti enolična ali slabega okusa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja