7. Zeljnate tortilije

SESTAVINE (za 4 tortilije):

– 1 zelena paprika

– 1 rdeča paprika

– ½ bučke

– 1 čebula

– 3 žlice olja

– 400 g puranjega mesa

– 100g kisle smetane

– 50 g ribanega sira

– 4 žlice paradižnikove mezge

– 4 listi zelja

– origano

– čilijevi kosmiči

POSTOPEK:

  1. Čebulo drobno nasekljamo in popražimo na dveh žlicah olja.
  2. Dodamo narezano papriko in pražimo nekaj minut, da se paprika rahlo omehča.
  3. Dodamo narezano bučko in pražimo še 5 minut na višji stopnji. Toliko, da je zelenjava lepo pražena in mehka. Šele nato posolimo in začinimo z origanom.
  4. Medtem narežemo puranje meso na trakove in popražimo na žlici olja na višji stopnji. Pražimo 5 minut, da so dobro zapečeni, nato jih posolimo in popramo.
  5. Zeljno glavo kuhamo 15 minut v vreli, osoljeni vodi, da se lepo omehča. Nato z nje previdno odluščimo 4 liste. Vsak list napolnimo z malo mesa, pražene zelenjave, zvrhano žlico kisle smetane in malo ribanega sira. Potresemo s čilijevimi kosmiči.
  6. Liste zvijemo skupaj in pričvrstimo z zobotrebcem. Po vrhu jih namažemo s paradižnikom in potresemo z ribanim sirom. Pečemo v naprej ogreti pečici 30 minut pri 180°C, oziroma, da se sir zlato zapeče.

HRANILNE VREDNOSTI (na tortilijo):

beljakovine: 29 g

maščobe: 13 g

ogljikovi hidrati: 10 g

energijska vrednost:  257 kcal

Pekoči zvitki-postopek