8. Hrustljavi toastki

SESTAVINE (za 3 toastke):

– 1 manjša glava cvetače (cca 750g)

– 1 jajce

– ½ žličke origana

– ½ žličke rdeče mlete paprike

– sol

– poper

– 6 rezin sira za toaste

– 6 rezin toast šunke

– 1 češnjev paradižnik

POSTOPEK:

  1. Cvetačo operemo in čisto drobno naribamo. Uporabimo le najmehkejše dele cvetov. Lahko si pomagamo tudi z multipraktikom.
  2. Naribano cvetačo 5 minut kuhamo nad soparo, da se zmehča. Lahko si pomagamo tudi z mikrovalovno pečico.
  3. Nato jo zavijemo v čisto krpo in močno ožamemo, da vsa tekočina odteče.
  4. Ožeto cvetačo stresemo v skledo, kjer jo zmešamo z jajcem in začimbami.
  5. Na pekač položimo peki papir in nanj tanko namažemo maso v obliki 6-ih kvadratov, velikih približno 10x10cm. Pečemo 15 minut na 180°C v naprej ogreti pečici. Obrnemo in pečemo še 5 minut.
  6. Na hitro popečemo v srednjevroči ponvi brez olja nekaj minut na vsaki strani, da se zapečejo.
  7. Na tri kvadrate položimo sir, šunko in rezino paradižnika, nato spet sir in šunko.
  8. Pokrijemo s preostalimi tremi kvadrati in opečemo v ponvi nekaj minut na vsaki strani, da se sir stopi.
  9. Toaste položimo na krožnik in še tople postrežemo.

HRANILNE VREDNOSTI (na toastek):

beljakovine: 17 g

maščobe: 9 g

ogljikovi hidrati: 11 g

energijska vrednost:  190 kcal

Hrustljavi toastki-postopek