Hrustljavi toastki

8. Hrustljavi toastki

SESTAVINE (za 3 toastke):

– 1 manjša glava cvetače (cca 750g)

– 1 jajce

– ½ žličke origana

– ½ žličke rdeče mlete paprike

– sol

– poper

– 6 rezin sira za toaste

– 6 rezin toast šunke

– 1 češnjev paradižnik

POSTOPEK:

  1. Cvetačo operemo in čisto drobno naribamo. Uporabimo le najmehkejše dele cvetov. Lahko si pomagamo tudi z multipraktikom.
  2. Naribano cvetačo 5 minut kuhamo nad soparo, da se zmehča. Lahko si pomagamo tudi z mikrovalovno pečico.
  3. Nato jo zavijemo v čisto krpo in močno ožamemo, da vsa tekočina odteče.
  4. Ožeto cvetačo stresemo v skledo, kjer jo zmešamo z jajcem in začimbami.
  5. Na pekač položimo peki papir in nanj tanko namažemo maso v obliki 6-ih kvadratov, velikih približno 10x10cm. Pečemo 15 minut na 180°C v naprej ogreti pečici. Obrnemo in pečemo še 5 minut.
  6. Na hitro popečemo v srednjevroči ponvi brez olja nekaj minut na vsaki strani, da se zapečejo.
  7. Na tri kvadrate položimo sir, šunko in rezino paradižnika, nato spet sir in šunko.
  8. Pokrijemo s preostalimi tremi kvadrati in opečemo v ponvi nekaj minut na vsaki strani, da se sir stopi.
  9. Toaste položimo na krožnik in še tople postrežemo.

HRANILNE VREDNOSTI (na toastek):

beljakovine: 17 g

maščobe: 9 g

ogljikovi hidrati: 11 g

energijska vrednost:  190 kcal

Hrustljavi toastki-postopek

Urša Remžgar GoršeUrša Remžgar Gorše je diplomirala iz matematike, v prostem času pa goji strast do kuhanja in z užitkom preizkuša nove jedi, še posebej tiste z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Je tudi mati dveh otrok, zato še posebno skrbi, da se na mizi vedno znajde kaj zdravega in tudi kaj okusnega. Za Potentio piše inovativne nove recepte in s tem venomer znova dokazuje, da zdrava prehrana ne potrebuje biti enolična ali slabega okusa.