Pica brez greha

2. Pica brez greha

SESTAVINE (za 2-3 osebi): 

– 150g naribane cvetače (približno ¼ manjše glave)

– 150g ribanega sira

– 1 jajce

– 50g pršuta

– 50g šampinjonov

– 100g paradižnikove mezge (pelati)

– 100g kisle smetane

– rukola

POSTOPEK: 

  1. Cvetačo operemo in drobno naribamo.
  2. 100 g naribanega sira dodamo v skledo poleg cvetače.
  3. Dodamo jajce in dobro premešamo.
  4. Na pladenj položimo peki papir in maso tanko namažemo nanj.
  5. Pečico segrejemo na 190°C. Pečemo 15 minut oz. toliko, da se testo zlato zapeče.
  6. Počakamo, da se nekoliko ohladi. Nato namažemo s paradižnikovo mezgo in potresemo z origanom.
  7. Obložimo s pršutom, narezanimi šampinjoni in potresemo s preostalim ribanim sirom.
  8. Pečemo še 10-12 minut na 220-250°C.
  9. Po želji dodamo kislo smetano in potresemo s svežo rukolo.

HRANILNE VREDNOSTI:

beljakovine: 72 g

maščobe: 77 g

ogljikovi hidrati: 20 g

energijska vrednost: 1067 kcal

Print

 

Urša Remžgar GoršeUrša Remžgar Gorše je diplomirala iz matematike, v prostem času pa goji strast do kuhanja in z užitkom preizkuša nove jedi, še posebej tiste z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Je tudi mati dveh otrok, zato še posebno skrbi, da se na mizi vedno znajde kaj zdravega in tudi kaj okusnega. Za Potentio piše inovativne nove recepte in s tem venomer znova dokazuje, da zdrava prehrana ne potrebuje biti enolična ali slabega okusa.