2. Pica brez greha

SESTAVINE (za 2-3 osebi): 

– 150g naribane cvetače (približno ¼ manjše glave)

– 150g ribanega sira

– 1 jajce

– 50g pršuta

– 50g šampinjonov

– 100g paradižnikove mezge (pelati)

– 100g kisle smetane

– rukola

POSTOPEK: 

  1. Cvetačo operemo in drobno naribamo.
  2. 100 g naribanega sira dodamo v skledo poleg cvetače.
  3. Dodamo jajce in dobro premešamo.
  4. Na pladenj položimo peki papir in maso tanko namažemo nanj.
  5. Pečico segrejemo na 190°C. Pečemo 15 minut oz. toliko, da se testo zlato zapeče.
  6. Počakamo, da se nekoliko ohladi. Nato namažemo s paradižnikovo mezgo in potresemo z origanom.
  7. Obložimo s pršutom, narezanimi šampinjoni in potresemo s preostalim ribanim sirom.
  8. Pečemo še 10-12 minut na 220-250°C.
  9. Po želji dodamo kislo smetano in potresemo s svežo rukolo.

HRANILNE VREDNOSTI:

beljakovine: 72 g

maščobe: 77 g

ogljikovi hidrati: 20 g

energijska vrednost: 1067 kcal

Print