SESTAVINE (za 2 osebi):
– 2 večji bučki
– 1 manjša čebula
– 3 stroki česna
– 150g feta sira
– žlica kisle smetane
– 2 manjša paradižnika
– 30g ribane mozzarele
– 2 vejici peteršilja
– žlica olja
– sol
– poper
– origano
– bazilika
POSTOPEK:
- Bučke operemo in vzdolžno prerežemo na pol. Z malo žličko izdolbemo sredico in jo prihranimo za nadev. Izdolbene polovice posolimo.
- Drobno nasekljamo čebulo in česen in ju prepražimo na olju.
- Paradižnika narežemo na kocke in ju primešamo čebuli. Pražimo še toliko časa, da se paradižnik razpusti.
- Zrežemo izdolbeno sredico na majhne kockice in jo dodamo masi. Uporabimo samo najmehkejše dele izdolbene sredice.
- Liste peteršilja drobno nasekljamo in dodamo masi. Solimo in popramo po okusu. Dodamo origano in baziliko. Pražimo še približno 5 minut.
- Odstavimo in ko se rahlo ohladi ,dodamo žlico kisle smetane.
- Pečico segrejemo na 180 ºC. Izdolbene polovice položimo na alu folijo v pekač in jih napolnimo z maso. Pečemo v pečici približno 25 minut.
- Medtem narežemo feta sir na rezine in jih položimo na bučke. Čez potresemo še ribano mozzarelo.
- Pečemo še dodatnih 10 minut, oziroma toliko, da se mozzarela zapeče.
HRANILNE VREDNOSTI:
beljakovine: 42 g
maščobe: 56 g
ogljikovi hidrati: 40 g
energijska vrednost: 798 kcal