Zgodbe športnikov

Marjan_PodrzajMarjan Podržaj, vrhunski slovenski lokostrelec, večkratni dobitnik medalj na svetovnih prvenstvih

Vse vaje, ki mi jih je svetoval in pokazal Luka Gorše so izjemno koristne za povečanje zmogljivosti. Meni se je zaradi tega povišal rezultat, obenem pa zdržim kondicijsko preko celega tekmovanja z enako napetostjo ali celo proti koncu lažje stisnem več iz sebe. To sem dokazal na zadnjih par tekmovanjih, ko sem zadnje serije treh strelov skoraj vedno končeval s serijami 28 ali 29 in celo s popolnimi tremi desetkami! V kolikor se bo ta trend nadaljeval je državni rekord ogrožen.

Luka HVALA ti za pomoč.

Veronika PušnikV.P.

Kot rekreativna tekačica in kolesarka sem čez leto zelo aktivna, pozimi pa se obseg mojih treningov zmanjša. Tokrat sem si za cilj zastavila, da tudi pozimi ohranim in celo izboljšam telesno pripravljenost, saj sem želela novo sezono začeti z dobro bazo in večjo močjo. Osebni treningi z Luko so se izkazali za pravo odločitev. Luka se zna prilagoditi vsakemu posamezniku in pripraviti dinamične sklope vaj, pri katerih vsakič sežeš malce dlje in presežeš samega sebe. Tako hitro razumeš, kaj pomenijo slogani “edini lahek trening je bil včeraj” in “življenje se začne onkraj območja udobja”. Luka mi je obenem svetoval tudi o načelih oblikovanja in dinamike treningov ter sestavi športnega jedilnika.

Letošnjo sezono teka in kolesarjenja sem tako začela dobro pripravljena – brez težav sem odtekla Najtežji in najlepši mali maraton, 21-kilometrski gorski tek po Polhograjskih hribih, pa tudi na kolesu so noge na začetku sezone že “ta prave”. Luko vsekakor priporočam kot izjemno usposobljenega in zavzetega osebnega trenerja.

J.S.Jure Smole

S treningi tajskega boksa sem pričel pri 10. letih. Zadnja 4 leta pa sem se treningom posvetil še resneje. Polno kontaktni borilni športi so del mojega vsakdana. Tekmujem v tajskem boksu (Muay Thai) in trdih disciplinah kickboksa (K-1 rules, Low Kick). Sem večkratni mladinski državni prvak, tako v tajskem boksu kot tudi kickboksu, imam pa tudi kar nekaj medalj z mednarodnih tekmovanj.

Tekom priprav na mladinsko svetovno prvenstvo v kickboksu smo se odločili, da naredimo teste telesne pripravljenosti. Po kratkem pregledu ponudbe smo se odločili za Potentio. Skupaj smo odločili za določene teste, s katerimi si bomo v ekipi pomagali predvsem pri mojem nadaljnjem treningu telesne pripravljenosti.

Luki Goršetu se zahvaljujem za pomoč in vse nasvete s katerimi bom svojo  pripravljenost v bodoče dvignil na še višji nivo, ki mi bo pomagal do vrhunskih rezultatov.

Aleksandra BradonjičJ.B.

Šport mi predstavlja velik del življenja. Z borilnimi veščinami se ukvarjam od malih nog. Začela sem s karatejem, nadaljevala pa z boksom in kickboksom. Nekaj let nazaj sem se začela ukvarjati tudi s tajskim boksom, krav mago in samoobrambo. Zaenkrat sem aktivna tekmovalka v kickboksu.

Ker se kickboks, vadba z utežmi, kondicija ter umska pripravljenost dopolnjujejo, sem se odločila za POTENTIO. Večini športnikov (vključno z mano) manjka kondicijska pripravljenost. Ko sem slišala, kdo je glavni trener v Potentii (Luka Gorše), sem vedela, da mi bodo lahko pomagali. Ker sem do sedaj v glavnem posegala po najvišjih stopničkah na domačih tekmovanjih, sem se odločila preizkusiti na še  “večjih” tekmah v tujini, kot tudi v profesionalnem kickboksu. Ker je pot do tam precej dolga in naporna, enostavno potrebujem Potentio. Potrebujem kar največjo umsko ter telesno pripravljenost, kar mi v Potentii tudi nudijo.

V Potentii ne poznajo besed “ne zmorem”… Edino tako športniki napredujemo, da nikoli ne odnehamo. Tako jaz kot moj trener za kickboks sva zelo zadovoljna s pripravo v Potentii, ker lahko izvajam vse vaje, ki jih prej nisem mogla. Vse zahvale Luki, gremo še naprej!

Jernej DamjanJERNEJ DAMJAN – vrhunski slovenski smučarski skakalec

Šport je del mojega življenja od kar se spominjam. Ukvarjal sem se z veliko različnimi športi, končal pa sem pri smučarskih skokih s katerimi se ukvarjam še danes. V vrhunskem športi je pomembna prav vsaka malenkost. Za doseganje vrhunskih rezultatov ni dovolj biti samo dobro fizično pripravljen, zraven spada še cel kup stvari, kot so pravilna prehrana, psihološka priprava, dobra zdravniška oskrba in dobro počutje na sploh v vsakem trenutku.Prav zaradi tega se velikokrat obrnem na POTENTIO za nasvet na katerem koli od naštetih področji. Njihovi nasveti in strokovno znanje so mi vedno pomagali v trenutkih, ko sem potreboval pomoč.

Matija MatijevićM.M.

Že od malih nog sem bil hiperaktiven in poln energije. Zanimali so me vsi športi, ampak najbolj k srcu mi je prirasel karate. Pri 6 letih sem si pogledal film od Bruce Lee-ja in moja športna pot je bila zapečatena. Takoj sem se zaljubil v japonsko filozofijo, ter raznovrstnostjo, ki mi ga je ponudil karate. Zdaj treniram že 20 let v KK Ljubljana in v tem času sem postal zelo uspešen tekmovalec, ki zastopa slovenijo na evropskih in svetovnih prvenstvih.

Moji največji uspehi: večkratni državni prvak; članski viceprvak evrope, 3.mesto na članskem EP-ju (ekipno), 3.mesto na svetovnem stilskem prvenstvu (absolutna kategorija).

Zakaj sem se odločil za POTENTIO? Velikokrat se mi je zgodilo na velikih tekmovanjih kot npr. svetovni pokal, EP, SP, ko sem se boril za medaljo, da sem izgubil borbo zaradi slabe pripravljenosti. Spoznal sem svojo šibko točko in bil željan, da jo odpravim. Tukaj mi je priskočilo na pomoč športno društvo Potentia oz. glavni trener Luka Gorše. S sproščenim odnosom in resnim delom počasi prihajam do želenih rezultatov. Všeč mi je strokovni pristop in zelo zanimive vaje s prostimi utežmi. Prepričan sem, da na naslednjem velikem tekmovanju moja splošna telesna pripravljenost ne bo pod vprašajem!

Sebastjan BudihnaS.B.

Šport mi predstavlja velik del življenja. Kot otrok sem se preizkusil v veliko športnih disciplinah, vendar so mi borilne veščine najbolj prirastle k srcu. Pri iskanju pravega športa, pa sem se navsezadnje odločil za karate, ki ga sedaj treniram že 15 let. Prvi stik s karatejem sem dobil v Športnem društvu Gorica, sedaj pa že štiri leta redno treniram v Karate klubu Ljubljana. Prevzela sta me predvsem čar in svojevrstna filozofija, z vsakim letom treniranja in spoznavanja karateja pa strast samo še raste.

Že od mlajših starostnih kategorij redno osvajam odličja na državni, kot tudi na mednarodni ravni. Večkrat sem osvojil naslov državnega prvaka, leta 2013 pa prvič naslov članskega državnega prvaka v kategoriji nad 84 kg. Med največja uspeha pa si štejem osvojeno 3. mesto na mladinskem evropskem prvenstvu leta 2012 v Bakuju (U21 +78 kg) in 3. mesto ekipno na članskem evropskem prvenstvu leta 2013 v Budimpešti.

Pri pripravi na pomembna tekmovanja igra veliko vlogo tudi telesna priprava. Med iskanjem kondicijskih trenerjev in društev, ki bi pomagali  dosegati vrhunske rezultate, sem se v letu 2013/14 odločil za Društvo Potentia. Luka Gorše mi strokovno sestavlja programe treningov, kateri pa so se že v prvih nekaj mesecih pokazali za zelo učinkovite tako po občutku kot po tekmovalnih dosežkih. Z edinstvenim sistemom vadbe v Potentii zelo hitro napredujem v moči, ekplozivnosti in vzdržljivosti, ki pa so ključne gibalne sposobnosti za doseganje dobrega rezultata v karateju.

Danej NavrbocDanej Navrboc

Od majhnih nog sem se rad ukvarjal s športi, predvsem z zimskimi. Že pri dveh letih so me postavili na smuči in me spustili po klancu. Ker se je izkazalo, da mi je smučanje všeč, sem ga nato tudi aktivno treniral nekaj let. S sankanjem sem se prvič srečal, ko sem po televiziji videl oddajo, ki je predstavljala sankanje na umetnih progah in sem si rekel, da to moram poskusiti. Že na prvem poletnem treningu sem bil čisto navdušen, po prvem spustu po ledu pa sem se dobesedno zaljubil v ta šport. Sedaj teče že deveto leto odkar se aktivno ukvarjam s sankanjem.

Na začetku, nisem dajal veliko poudarka telesni pripravi. Po resnejšem treningu z ekipo pa sej je kar hitro pokazal napredek. Sedaj ko so olimpijske igre pred vrati, sem začutil potrebo po bolj profesionalno vodenem treningu, zato sem se pridružil ekipi Potentie, ki mi to lahko brez problema ponudi.

Vadbe v Potentii so odlične. Zelo mi je všeč, da večino vaj opravljam s prostimi utežmi ali z lastno telesno težo in da skoraj ne potrebujem vaditi na napravah. Vse zasluge gredo mojemu trenerju Luki, ki se je kljub temu da je sankanje slabo poznan šport v Sloveniji, poglobil, spisal in prilagodil trening specifično za moj šport, tako da se je v zadnjem letu odkar treniramo skupaj pokazal že velik napredek. Luka, ki mi piše program, mi pri treningih tudi pomaga, me popravlja in kar je najpomembnejše – motivira, da iz sebe iztisnem največ, kot je mogoče.

Matej Tušakprof. dr. MATEJ TUŠAK, vodilni slovenski športni psiholog

V vrhunskem športu delujem kot športni psiholog že preko 20 let. S psihično pripravo sem pomagal mnogim športnikom z različnih športov, med drugim gimnastikom, kegljašem, kajakašem, skakalcem, jadralcem, smučarjem, tenisačem, judoistom, plesalcem in drugim. Poleg vrhunskega športa, psihične priprave in motivacije športnikov, pa se zadnja leta vse bolj posvečam tudi rekreativnemu športu.

V športu je vse bolj rastoči trend celovita priprava športnika. Če je bil včasih zadosti le tehnični trener za zmago v določeni športni panogi, pa se danes najboljši rezultati dosegajo v skupinah specializiranih strokovnjakov z različnih področij, ki se oblikujejo okoli enega športnika ter ga na ta način pripravijo za vrhunski rezultat v njegovem športu.

Menim, da je mlada, a strokovna ekipa Potentie lep primer zgoraj omenjenega. Verjamem, da s svojim kakovostnim delovanjem dvigujejo raven slovenskega športa in psihične priprave športnikov, ter jim želim še obilo športnih uspehov v prihodnje.

Igor SpasojevičIgor Spasojevič

Sem član Judo kluba Koper in slovenske reprezentance v judu. Z judom se aktivno ukvarjam vse od leta 1987 in sem najuspešnejši član kluba ter tudi celotne regije. Vse od kadetskih časov redno osvajam medalje na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Večkrat sem uspel osvojiti vse turnirje v Sloveniji in nekaj devetih mest na svetovnih pokalih, svetovnem študentskem prvenstvu in univerzijadi. Poleg službe sem še vedno vztrajno in trdo treniral in bil vse do leta 2010 tudi najboljši slovenski judoist v svoji kategoriji. Tistega leta pa je zaradi preutrujenosti in preobremenjenosti telesa prišlo do sesutja organizma in poškodbe, ki me je za nekaj časa oddaljila od blazin in vrhunskih treningov.

Kmalu po tem mi je Samo Masleša prisluhnil in mi ponudil sodelovanje ter me prepričal, da sem sposoben doseči še več s pravilnim načinom vadbe. Sprejel sem izziv, čeprav sem ves čas vadenja razmišljal, ali je prav, vse to kar počnem, saj nikoli poprej nisem treniral na tak način. Ker je bil Samo ves čas samozavesten in prepričan v zmago, sem mu zaupal in opravil vse, kar sva si zadala. Na koncu je vendarle prišlo državno prvenstvo. Počutil sem se kot prerojen, kar se je odrazilo tudi na tatamiju, kjer sem gladko pometel s konkurenco. Takoj sva si zadala naslednji cilj, in sicer najprej dobro uvrstitev na tekmi za evropski pokal ter zatem tudi na tekmi svetovnega pokala, kar bi mi prineslo tudi uvrstitev na evropsko prvenstvo. Na tekmah za evropski pokal sem osvojil dvakrat 7. in enkrat 9. mesto, nato je sledil še korak naprej na tekmi svetovnega pokala v Samoi. Tam sem osvojil 5. mesto in se tako uvrstil v ekipo za nastop na evropskem prvenstvu.

S pravim pristopom in ustreznim znanjem, ki ga Samo Masleša zagotovo ima, se lahko doseže vrhunske rezultate kljub redni zaposlitvi in ne ravno vrhunski infrastrukturi ter pogojem izvajanja vadb.

Ksenija BuhKsenija Buh

Za treninge z osebnim trenerjem v Potentii sem se odločila zato, ker sem želela vzdrževati kondicijo in napredovati v teku, ki je moj prvi šport zadnjih nekaj let. Lukov profesionalni pristop mi je že po prvem mesecu vadbe vlil željo po nadaljevanju, saj se mi je zdelo, da sem precej hitro pričela pridobivati na bazični kondiciji. Kasneje se je izkazalo, da je temu res tako in napredek je bil iz tedna v teden bolj opazen. Pri prvih tekaških treningih po redni vadbi z Lukom sem opazila, da tečem bistveno lažje in da sem po koncu teka manj utrujena kot sem bila prej. Preoblikovalo se mi je tudi celotno telo in z upoštevanje pravilnega

prehranjevanja sem po nekaj mesecih vadbe na tem področju dosegla več kot sem pričakovala, s čimer sem nadvse zadovoljna. Ker so bili treningi  prilagojeni mojim željam po napredku pri teku, sem kljub zmanjšanju tekaških treningov dosegla svoj najboljši rezultat po petih letih teka, ki je bil tokrat 8 minut boljši kot preteklo leto.

To mi je več kot odličen pokazatelj, da je vadba v Potentii na strokovnem nivoju, ki s personaliziranim pristopom nudi napredek vsakomur, ki si tega želi in upošteva navodila strokovne ekipe. Glede na res dobro počutje ob dosegu zastavljenih ciljev bom s treningi v Potentii zagotovo nadaljevala. Zahvaljujoč Luku pa je tudi vadba z lastno težo in utežmi v mojih očeh dobila čisto drugačen pomen kot do sedaj. Vadbo v Potentii glede na mojo res super izkušnjo svetujem vsem, ki želite storiti nekaj zase, predvsem tistim, ki vam zato primanjkuje časa in volje, oz. lastne iniciative.

Jošt NovakJošt Novak

Sem vsestranski ljubitelj športa in meni šport predstavlja način življenja. Spoznavanje sebe, svojih sposobnosti, užitek in druženje s prijatelji. Preigral sem veliko nogometa in košarke, vendar nisem v nobenem športu našel tiste prave želje in strasti. Sem pa že od začetka svojega udejstvovanja v košarki občudoval umetnost zabijanja na koš (slam dunk). Ob mojem prvem zabijanju so se prebudila neverjetna občutja, in takoj sem vedel, da je to moja prava strast.          

Kot vsak šport, je tudi tu pomembno ohranjati telesno in pa predvsem umsko pripravljenost. S slednjo sem imel veliko težav: od same osredotočenosti, anksioznosti, nezaupanjem v samega sebe in strahom pred neuspehom. Kar me je močno oviralo pri doseganju stvari, ki sem jih bil  sicer sposoben izvesti oz. doseči, vendar zelo neenakomerno.          

Tako je naneslo, da sem stopil v kontakt z Lukom, predsednikom športnega društva Potentia, ki mi je z veliko pozornostjo pomagal pri izboljšanju mojih umskih sposobnosti – nadzorovanju svojega uma in telesa. Z nasveti mi je pomagal do umirjenosti in ustaljenih dosežkov v mojem športu ter posledično vsakdanu. Vse zahvale Luki.

Sašo JerebSAŠO JEREB – vrhunski slovenski judoist

Šport je sestavni del mojega vsakdana že od šestega leta. V letih od 1998 in 2012 sem tekmoval v judu na najvišjih nivojih, leta 2004 sem nastopil tudi na olimpijskih igrah v Atenah. Za vrhunske rezultate je nujno potreben celovit in strokoven pristop tako pri sami vadbi, kot tudi pri vseh ostalih dejavnikih (prehrana, motivacija, medicinska oskrba,…), ki so pravtako sestavni del procesa športnega treniranja in brez katerih si danes dela na najvišjih nivojih enostavno ne moremo zamisliti.Prednost POTENTIE je ravno v tem, da nudi vse omenjene storitve na enem mestu. Za vsako področje imajo svojega strokovnjaka, ki pa vseskozi sodeluje z ostalimi člani ekipe in tako zagotovijo celovit pristop k vsakemu športniku. Sodelovanje z društvom Potentia priporočam vsem športnikom, ki želijo doseči dober rezultat v svojem športu.

Žiga Bauer

Že od kar pomnim, sem strasten ljubitelj ameriških športov. Ker pa v Novem mestu, od koder prihajam, ni bilo druge izbire, sem se odločil preizkusiti v baseballu. Leta 2005 sem se tako udeležil prvega treninga, ki me je naravnost navdušil. Še isto sezono sem zaigral z Novomeško ekipo v državnem prvenstvu in se tudi pridružil mladinski reprezentanci. V sezoni 2006 pa sem se prvič preizkusil tudi v softballu.

Kot največje uspehe na dosedanji športni poti štejem: naziv najkoristnejšega mladinca pri članih v sezoni 2006, 2. mesto v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo z baseball reprezentanco leta 2008. V softballu pa prav gotovo rezultata zadnjih 2 sezon, ko smo z reprezentanco osvojili naslov evropskih podprvakov, na klubski ravni pa smo letos postali evropski prvaki.

Ker v slovenskem baseballu primanjkuje strokovnjakov s področja kondicijske priprave, sem se v letošnji sezoni odločil za sodelovanje z društvom Potentia. V svojih nogah in rokah sem v zadnjih sezonah čutil ogromno neizkoriščenega potenciala. V zadnjih dveh mesecih in pol treningov pri Potentii sem pridobil 4 kg čiste mišične mase. Da o strokovnjakih, ki iz mene iztisnejo tudi tisto, v kar sam ne verjamem, niti ne govorim.

Žan Jenko

Pri 14 letih sem zaradi svoje višine dobil povabilo trenerja Aleša Mikliča, da bi se udeležil vadbe košarke v Medvodah. Takoj po prvi vadbi sem se zaljubil v košarko in tako jo igram še danes. Največji dosežki ekipe so bili, da smo uvrstili iz 3. slovenske lige v 2. slovensko ligo, v kateri še danes igramo. V sezoni 2010/2011 pa sem bil prvi strelec in 3 skakalec ekipe. 

Prvi razlog da treniram v športnem centru Potentia, je zaradi celovitega pristopa k športnikom, in želje da postanem močnejši, eksplozivnejši ter s tem posledično uspešnejši pri igranju košarke. Ker imam hitro presnovo, mi je bil vedno problem pridobiti mišično maso. S pomočjo trenerjev v Potentii sem v dvanajstih mesecih pridobil dobrih 12 kg čiste mišične mase.

Drugi razlog pa preventiva pri poškokodbah, kajti po letu 2007 ko sem imel operacijo sprednji križni vezi, drugače gledam na poškodbe. Bolje je preventivno skrbeti za telo, kakor pa kasneje prestajati dolgo obdobje okrevanja po poškodbi ali operaciji ter vračanje v stanje zmogljivosti, ki je bilo pred poškodbo.

Tea Skočič

Rokomet igram že od svojega ranega enajstega leta. Zadnja tri leta igram v kranjski 1B rokometni ligi. V sezoni 2011/2012 smo se z žensko ekipo uvrstile v 1A rokometno člansko ligo, a smo zaradi finančnega primanjkljaja ostale v 1B. Igrala pa sem tudi v drugih rokometnih klubih, ki igrajo v 1A ligi. V sezoni 2010/2012 sem opravila izpit za trenerko rokometa in svoj potencial namenjam tudi treniranju mlajših ekip.

Zaradi želje po nenehnem izboljševanju v športu in zavedanja, da brez dobre telesne pripravljenosti v rokometu enostavne ne gre, sem začela vaditi v športnem centru Potentia. V Potentii mi je všeč predvsem to, da se trenerji trudijo za športnikov nenehen napredek. Več kot zmoreš, več dela ti naložijo. Tak način pa se mi zdi, da vodi do vrhunskih rezultatov.

Zgodbe nešportnikov

Ž.A.Že vse življenje se borim z odvečnimi kilogrami in ko sem prišla do neke točke v življenju, ko nisem videla nobene rešitve več, sem vprašala Luka, če lahko kaj iz mene naredi. Rekel je: “Jasno. V Potentii ti lahko pomagamo.” Dogovorila sva se za trenerstvo na daljavo, določila program prehranjevanja in vadbe ter začela. Ker sem si po nekem času želela še bolj osebnega pristopa, je padla odločitev, da enkrat na teden prihajava z možem v Potentio na treninge, enkrat na teden pa delava vadbe doma. Vključila sva še najinega deset letnega sina in od takrat že več kot pol leta hodimo na treninge v Potentio kot družina. In rezultati? Odlični! Izgubila sem 19 kilogramov, ugotovila kako pomembno je gibanje in kako učinkovite so vaje za moč – dvigovanje uteži in vaje z lastno težo. Tudi sin in mož sta veliko pridobila. Celotna družina se pravilno prehranjuje, imamo skupen hobi in smo navdušeni nad Potentio.
Luka je odličen trener, iz tebe potegne še tiste moči, za katere nisi vedel, da jih imaš. Prepričana sem, da smo se pravilno odločili, da nam vsem trem pomaga.
Luka, hvala ti za ves trud z nami in upam, da bomo z vestnim delom in pravilno prehrano kmalu postali zelo “fit” družina. – NATALIJA GOGALA
U.N.

Če si šibek ali močen,
da le nisi neodločen.
Tu se trenira na vso moč,
da bolje spiš ponoč.
Ko ti zmanjka energije,
v Luku iskrica zasije,
da ti naloži tri nove uteži.
In ko od tebe teče švic, pove ti dober vic.
Motivacije ne manjka, saj ta pomembna je postavka,
šale ni za športnika, ki trenira v klubu Potentia.

URŠA NASTRAN

 

U. prej-potem

U.R.

1.9.2014 – 62,5 kg

13.12.2014 – 52,2 kg

SKUPAJ: 10,3 kg

vadba 2x tedensko

 

Ž.A.Kdor se odloči, da imel bi več moči,
naj nikar sam v fitnes ne hodi,
ker lahko se narobe nauči.
Prava izbira od jutra do večera,
da učenec prav se nauči vzdigovat uteži
je v športnem centru Potentii.
In ne bodi svojeglav, kar trener reče to je prav,
ti pove, kaj fali tvoji tehniki, kaj je dobro za mišice,
da dvigneš se na nivo lepe postave,
ti pove tudi kaj od dobre hrane.
Ko ne moreš več –
gorje da rečeš “Ne”,
Gorše te pušne še pa še. – ŽIVA AJDOVEC
M.Č. “Življenje je tekmovanje. Točke se seštevajo in čas teče. Če želiš doseči čim več točk v življenju, pojdi v Potentio. Tukaj res znajo, da dosežeš svoj maksimum.” – MOJCA ČEBAŠEK
A.A.M.

“Od študentskih let naprej se neprestano borim z odvečnimi kilogrami, kratkotrajnimi dietami, rekreacijo in ostalimi dejavnostmi, ki bi mi pomagale pri pridobivanju idealne teže in zdravja. Na žalost je bilo vse bolj ali manj neuspešno, kratkotrajno in ponavadi z jojo efektom. Tako sem bil na koncu vedno še na slabšem kot pred začetkom. Če sem že izgubljal težo, sem zaradi pretirane kardio vadbe in premalo kakovostne prehrane izgubljal tudi mišično maso. To me je ponavadi precej izčrpavalo in nisem mogel dolgo zdržati s tem ritmom. Po prebiranju raznih online forumov sem se odločil, da preizkusim še drugo pot. In sicer z vadbami za moč, kjer ni osnova dolgotrajna in dolgočasna kardio vadba in pa s pravilno ter urejeno prehrano. Ravno v tistih dneh mojega “raziskovanja” dobim v nabiralnik letak društva Potentia…”

“Prvi dan je bilo hudo…. In drugi dan še huje zaradi prvega dne… Uf, tale bo težka sem si mislim. Potem mi je Luka pripravil jedilnik, poslal knjižico s koristnimi nasveti in veliko stvari dodatno obrazložil. Rok pa je poskrbel, da je šlo iz vadbe v vadbo bolje. Že v prvem mesecu so se pojavili prvi pozitivni rezultati. Kilogrami dol, moč in energija gor. Poleg tega sploh ni dolgočasno ali monotono. Vedno znova preizkušaš svoje meje in vedno znova vidiš, da zmoreš. Vse to je dovolj velika motivacija da vztrajaš. Če ne gre, sta tukaj Luka in Rok, ki znata motivirati in svetovati. Tako pri pravilnih izvedbah vaj (potem vidiš, da so vsi trebušnjaki in sklece, ki si jih delal doma, bolj ali manj brca v prazno) kot pri prehrani in dodatkih. Vložen trud se je začel obrestovati tudi pri ostalih stvareh. Rekreacijsko igram badminton in kar naenkrat sem imel pri njem veliko več moči in eksplozivnosti.” – ALJOŠA AVDIČ MRAVLJE

G. prej-potem

G.K.

23.5.2014 – 81,7 kg

22.8.2014 – 73,6 kg

SKUPAJ: 8,1 kg

vadba 4x tedensko

A.G.L.

“Čeprav sem bila v mladosti zagrizena športnica ( vsakdanji tek, tenis, košarka, plavanje, itd.),  se mi je pri dvajsetih letih, v enem letu, življenje popolnoma spremenilo. Ustvarila sem si družino, nadaljevala s šolanjem, začela z gradnjo hiše in kariere ter doživela hudo prometno nesrečo. Vsa tista leta, so minevala v hitrem tempu, v katerem preprosto ni bilo časa za kakšno športno aktivnost. Kljub moji telesni ne aktivnost in posledice, ki so se že kazale v prekomerni teži in jutranjem trdem hrbtu, pa sem si vztrajno ponavljala, da se vendar počutim kot pri 30 . Ob dobrih dneh sem obiskala tudi kakšen fitnes. A žal noben, niti od tistih najbolj cenjenih, ni zadostil mojim kriterijem: moteče čakanje na prosto napravo, fitnes trenerji, od kateri je imel vsak svojo teorijo o pravilnih tehnikah, občutek, da niso prepričani v to kar svetujejo…”
“Tako sem se odločila za Potentio. Sprva s pomisleki: treniranje pretežno z utežmi, aktivni športniki, prvi treningi s slabostjo,… A Luka je bil vztrajen in iz njega je izžarevala iskrena želja in energija, da mi pomaga. Vsaka ura, ko sem prišla, je bila namenjena samo meni, mojemu napredku, moji pravilni tehniki izvedbe, neskončnemu spodbujanju in več kot strokovnim razlagam, zakaj je katera vaja pomembna zame, katere mišice krepiva, kaj spremeniti pri prehrani itd. . Lukova doslednost, sposobnost motivirati me, so mi resnično vrnila 30 leta tudi po fizičnem počutju, manj kilogramov in preoblikovano telo.  Še bom prihajala v Potentio. Sedaj sem prepričana:  vsi ostali razni fitnesi so le bled in precej oddaljen približek resnične vadbe.” – A.G.L. 
Damjana Pernuš

“Lansko leto sem se ponesrečila na smučanju in si zlomila medenico. Poškodba me je prisilila v mirovanje za več kot štiri mesece Že celo življenje se tudi borim z odvečnimi kilogrami, saj me ovirajo pri mojih aktivnostih, ker se rada potepam z motorjem, kolesarim, smučam, hodim v hribe …. Po tej nesreči sem v mirovanju takoj spet pridobila kilogramčke in izgubila vso kondicijo. Takoj po okrevanju sem na internetu našla zanimivo predstavitev POTENTIE in odločitev je padla.”

“Zelo sem zadovoljna z osebnim pristopom ter da te vedno nekdo čaka, ki te spodbuja in skrbi, da vaje tudi pravilno izvajaš. Luka mi je prav tako sestavil jedilnik, tako da zvečer nisem več lačna in rezultat po dobrih treh mesecih je minus 12 kg.”

“Rečem vam POTENTIA je ZAKON.” – DAMJANA PERNUŠ

Erika Kobal

“To je tisto kar deluje! Z učinkom na pravih mestih! Namesto brezupnega iskanja najnovejših kozmetičnih metod izberite POTENTIO. Vzemite se v svoje roke skupaj s trenerjem, ki vam bo pomagal, da si boste všeč kot še nikdar doslej.”

“Čeprav sem že veliko let športno aktivna, sem ves čas vedela, da je potrebno k aerobnim vadbam dodati vaje za moč. Kljub vsej opremi z utežmi doma, sem se brez tako učinkovite podpore k temu le težko pripravila.”

“Rešitev na mestu je: Izberite najboljše trenerje v Potentii, ki vam bodo pomagali, da sami dodate piko na i! Luka, Rok in ekipa – hvala hvala hvala, super ste!” – ERIKA KOBAL

L. prej-potem

L.G.

5.1.2014 – 96,2 kg

14.8.2014 – 85,9 kg

SKUPAJ: 10,3 kg

vadba 4x tedensko

Jelka in Franc Dominko

“Z možem sva imela že izkušnjo z vadbo pod strokovnim vodstvom v večjih fitnes centrih. Kmalu sva se odločila za skupne obiske telovadbe, zaradi lažjega usklajevanja najinega prostega časa. Preko interneta sva zasledila zelo ugodno ponudbo osebnega trenerstva in se odločila za obisk v Potentii. Prvič je bilo malo nenavadno, ker  sva navajena na velike prostore in ogromno opreme, tukaj pa je malo manjše in zelo domače. Luka  nama je predstavil način vadbe in razložil, zakaj ni potrebe po vseh silnih sodobnih napravah. Ob prihodu domov  sva si zopet pogledala internetno stran in jo prebrala bolj podrobno. Zelo je dobro predstavljena, saj najdeš za vsak zakaj tudi zato in še veliko več.”
“Prvi in drugi obisk sva bila še skeptična sedaj pa je fantastično, vadba je individualna, sva edina vaditelja v tem terminu, ni potrebno čakati na prosto napravo in še Luka te ves čas spodbuja s pozitivnimi besedami ter hkrati razloži za kateri sklop mišic vadimo. Ura vadbe poteka sproščeno in mine zelo hitro. Najina moč in vzdržljivost se je zelo izboljšala, kar sva opazila predvsem pri smučanju in igranju badmintona. Vodilni cilj je bilo hujšanje, kjer je pričakovan rezultat  izguba kilogramov. Pri nama je dosežen rezultat izgube kilogramov manjši od pričakovanega , ker se jedilnika, ki ga je dal Luka ne drživa popolnoma in naju zanese na kriva pota prehranjevanja. Ko bova osvojila še to plat medalje tudi rezultat zagotovo ne bo izostal. Toda oba sva zadovoljna z vadbami, ker sva si izboljšala psihofizično moč katero pa močno potrebujeva pri sedanjemu stilu življenja.” – JELKA IN FRANC DOMINKO
G.K.“Moj delovnik v veliki meri zaznamujejo številne obveznosti, zato za prosti čas ne ostane prav veliko priložnosti. Vsak trenutek, ki ga lahko namenim svoji družini in rekreaciji, tako še posebej cenim. Zaradi vse pogostejših težav, povezanih s poškodbo v ledvenem delu hrbta, sem bil prisiljen svoj vsakdanjik prilagoditi potrebi po čim prejšnji odpravi ali vsaj omilitvi omenjenega stanja, zato sem se odločil, da glede na časovne omejitve in posledično zahtevo po prilagajanju urnika vadbe poiščem učinkovito rešitev, po možnosti s pomočjo osebnega trenerstva.”
Če je bila odločitev za Potentio na začetku zgolj naključna in povezana predvsem z neposredno bližino kraju prebivališča, danes ta korak ocenjujem kot enega najpomembnejših v svojem življenju. Težave s hrbtenico so že zdavnaj pozabljene, Potentia pa je zame postala veliko več kot le telovadnica, ki jo človek obiskuje bodisi z namenom rekreacije ali zaradi boljšega občutka pred poletnimi meseci. Potentia je enostavno postala moj način življenja. Pa ne le zaradi učinkovitega pristopa do vadbe, temveč predvsem zaradi spoznavanja zdravega načina življenja, v katerem imata posebej pomembno vlogo kakovostna prehrana in odlično počutje. Za dosego tega cilja sta nedvomno nepogrešljivi tako vztrajnost kot želja po nenehnem napredku, a ju povežeta šele ustrezna strokovna podpora in izjemna sposobnost spodbujanja, ki jo ekipa Potentie na čelu z nepopustljivim in vedno predanim Luko dokazuje iz dneva v dan. Luka, gremo dalje!” – G.K. 

“Saj ne morem verjeti, da po dveh mesecih vadbe za moč, še vedno vztrajam. Jaz, ki sem vedno govorila, da me vadba v zaprtih prostorih, pod vodstvom nekoga, niti slučajno ne zanima. Vendar radovedna kakor sem in z namenom dokazati mojim prijateljem, ki obiskujejo vse mogoče skupinske vadbe, da vseeno nisem tako zastarela in konzervativna, sem se odločila, da bom tokrat preizkusila tudi sama in si ustvarila mnenje. Tokrat podkrepljeno z lastnimi izkušnjami.”

“Po pravici povedano si danes sploh ne predstavljam več tedna, ki je sicer zaradi službe in vseh mogočih obveznosti zelo stresen, brez vadbe v Potentii. Pa sploh ni lahko. Ob vsakem obisku  se namreč vsaj enkrat vprašam: » A je meni tega treba?!«  Vendar pa je po tisti uri vadbe občutek enkraten. Zmorem, resnično zmorem. Preseči samo sebe in svoje fiksne ideje o tem, kako ne znam, ne zmorem in kako v bistvu vse skupaj nima pravega smisla… Seveda brez Luka, ki je pravi »coach« iz ameriških filmov, vsega tega ne bi zmogla. Enostavno zna izvleči iz tebe tisto, za kar še sam ne verjameš da zmoreš. Ob Luku, njegovem znanju, doslednosti in navdušenju ob vsakem tvojem napredku, tako postane vadba za moč, veliko, veliko več.” – LEJA SAMBOL

.P. prej-potem

P.P.

15.2.2013 – 123,3 kg

4.3.2014 – 96,8 kg

SKUPAJ: 26,5 kg

vadba 2x tedensko

“Društvo Potentia, oziroma svojega trenerja Luka, sem našla po naključju. Videla sem bon z izjemnim popustom za paket 8 vadb z osebnim trenerjem in analizo prehrane na enem od tovrstnih portalov in ga naročila. Moram priznati, da mi ni žal! Moja želja je bila izgubiti par kilogramov in preoblikovati telo. Prej sem običajno obiskovala fitnes in hodila na skupinske vadbe, vendar rezultatov nikakor ni bilo. Poleg tega sem prebrala na stotine različnih navodil o shujševalni prehrani, ki so si nasprotovala in uspeha nikoli ni bilo.”
Pri Luku pa sem prvič naletela na tovrstno obliko vadbe – vadba za moč, kjer uporabljaš lastno težo in uteži – in sem popolnoma navdušena nad njo. Luka mi je sestavil sklop vaj oziroma vadbo in jedilnik, ki je prilagojen mojim željam in sposobnostim. In neverjetno je, da so bili rezultati že po dobrem mesecu vidni – izgubila sem že 4 kg in počutim se odlično :o)! Najlepša hvala Luka!” – MOJCA MAVER

“Judo vadim že 14 let, že pol leta pa tudi vadim v športnem centru Potentia. Z dodatnimi vadbami moči
sem začel zaradi izboljšanja moči predvsem nog, saj zaradi številnih poškodb kolena potrebujem močne mišice. Izgubil pa sem tudi nekaj odvečnih kilogramov, ki so se nabrali v zadnjem letu.”

“V Potentii so me prepričali predvsem z širokim znanjem in odličnim podajanjem le tega. V športnem centru Potentia ne vadiš samo telesa, ampak se lahko tudi marsikaj novega in zanimivega naučiš. Velika prednost so po mojem mnenju tudi popolnoma nove naprave in uteži ter čistoča, predvsem sanitarij in tuša.” – ROK JELENKO

Za Potentio mi je povedala prijateljica, ki je o svoji izkušnji pripovedovala s takšnim navdušenjem, da sem se ji pustila »prepričati« in sem se odločila, da bom tudi sama preizkusila vadenje v športnem centru Potentia.
Priznati moram, da sem zelo zadovoljna s svojo odločitvijo. Moja telesna pripravljenost in izgled sta vsak dan boljša. Moj trener Luka je izredno pozitivna oseba, z veliko znanja – predvsem o pravilnem vadenju in tehniki, kar je bistvenega pomena za napredovanje v telesni pripravljenosti, preoblikovanju telesa in izogibanju poškodbam.  Z vadbo v Potentii bom zagotovo nadaljevala in jo vsekakor priporočam tudi vsem drugim, ki želijo storiti nekaj dobrega in koristnega zase! – O.P.