1. Jajčna pita s čilijem

SESTAVINE (za 2-4 osebe):

– 5 srednje velikih jajc

– 400 g pločevinka narezanih šampinjonov

– 400 g pločevinka pelatov

– 200g ribanega edamca

– origano

– čilijevi kosmiči

POSTOPEK:

  1. Jajca stremo in zmešamo z električnim mešalnikom.
  2. Zmešana jajca zlijemo v silikonski pekač.
  3. Iz pločevinke vzamemo cele pelate in jih položimo na desko. Odrežemo stran trše konce. Razrežemo jih na slab centimeter debele kolute in jih plosko položimo v jajčno tekočino.
  4. Gobe dobro odcedimo in enakomerno razporedimo med pelate.
  5. Posolimo in potresemo z origanom.
  6. Na koncu po celotni površini potresemo z ribanim sirom.
  7. Po želji pito potresemo s čilijevimi kosmiči.
  8. Pripravljeno pito damo v pečico, ki jo nastavimo na 190°C.
  9. Pečemo 30 minut (v predhodno neogreti pečici) oz. da se sir zlato zapeče. Pito serviramo toplo.

HRANILNE VREDNOSTI:

beljakovine: 95 g

maščobe: 86 g

ogljikovi hidrati: 23 g

energijska vrednost: 1230 kcal

Jajčna pita s čilijem-postopek