SESTAVINE (za 2-4 osebe):
– 5 srednje velikih jajc
– 400 g pločevinka narezanih šampinjonov
– 400 g pločevinka pelatov
– 200g ribanega edamca
– origano
– čilijevi kosmiči
POSTOPEK:
- Jajca stremo in zmešamo z električnim mešalnikom.
- Zmešana jajca zlijemo v silikonski pekač.
- Iz pločevinke vzamemo cele pelate in jih položimo na desko. Odrežemo stran trše konce. Razrežemo jih na slab centimeter debele kolute in jih plosko položimo v jajčno tekočino.
- Gobe dobro odcedimo in enakomerno razporedimo med pelate.
- Posolimo in potresemo z origanom.
- Na koncu po celotni površini potresemo z ribanim sirom.
- Po želji pito potresemo s čilijevimi kosmiči.
- Pripravljeno pito damo v pečico, ki jo nastavimo na 190°C.
- Pečemo 30 minut (v predhodno neogreti pečici) oz. da se sir zlato zapeče. Pito serviramo toplo.
HRANILNE VREDNOSTI:
beljakovine: 95 g
maščobe: 86 g
ogljikovi hidrati: 23 g
energijska vrednost: 1230 kcal