SESTAVINE (za 30 – 35 kroglic):
– 200 g datljev (brez koščic)
– 20 g pravega kakava v prahu
– 120 g mletih mandljev
– 20 g kokosove moke
– 10 g kokosovega olja
POSTOPEK:
- Datlje razkoščičimo in damo v skodelico. Izberimo kvalitetnejše datlje, ki so že na videz sočnejši (pakirani so v vrečkah). Prelijemo jih z vodo in pustimo en dan namakati.
- Namočene datlje olupimo. Vodo, v kateri so se namakali, pa prihranimo.
- Datlje razrežemo na majhne koščke in z vilicami zmečkamo, da nastane gladka kaša. Zraven po potrebi dodamo nekaj žlic datljeve vode, da je kaša bolj gladka. Lahko si pomagamo tudi z multipraktikom.
- Postopoma dodajamo mlete mandlje in dobro premešamo.
- Masi dodamo 10 g pravega kakava in vse skupaj premešamo.
- Dodamo žlico (10g) zmehčanega kokosovega olja in zopet premešamo.
- Z rokami oblikujemo majhne kroglice. Če je masa premokra, dodamo še malo mletih mandljev. Če pa je presuha, dodamo še malo datljeve vode. Polovico kroglic povaljamo v kokosovi moki.
- Drugo polovico kroglic povaljamo v preostalem kakavu.
- Kroglice damo za 30 minut v zmrzovalnik in jih serviramo hladne.
HRANILNE VREDNOSTI:
beljakovine: 35 g
maščobe: 88 g
ogljikovi hidrati: 140 g
energijska vrednost: 1561 kcal