4. Energijske kroglice

SESTAVINE (za 30 – 35 kroglic): 

– 200 g datljev (brez koščic)

– 20 g pravega kakava v prahu

– 120 g mletih mandljev

– 20 g kokosove moke

– 10 g kokosovega olja

POSTOPEK:

  1. Datlje razkoščičimo in damo v skodelico. Izberimo kvalitetnejše datlje, ki so že na videz sočnejši (pakirani so v vrečkah). Prelijemo jih z vodo in pustimo en dan namakati.
  2. Namočene datlje olupimo. Vodo, v kateri so se namakali, pa prihranimo.
  3. Datlje razrežemo na majhne koščke in z vilicami zmečkamo, da nastane gladka kaša. Zraven po potrebi dodamo nekaj žlic datljeve vode, da je kaša bolj gladka. Lahko si pomagamo tudi z multipraktikom.
  4. Postopoma dodajamo mlete mandlje in dobro premešamo.
  5. Masi dodamo 10 g pravega kakava in vse skupaj premešamo.
  6. Dodamo žlico (10g) zmehčanega kokosovega olja in zopet premešamo.
  7. Z rokami oblikujemo majhne kroglice. Če je masa premokra, dodamo še malo mletih mandljev. Če pa je presuha, dodamo še malo datljeve vode. Polovico kroglic povaljamo v kokosovi moki.
  8. Drugo polovico kroglic povaljamo v preostalem kakavu.
  9. Kroglice damo za 30 minut v zmrzovalnik in jih serviramo hladne.

HRANILNE VREDNOSTI:

beljakovine: 35 g

maščobe: 88 g

ogljikovi hidrati: 140 g

energijska vrednost: 1561 kcal

Energijske kroglice-postopek

Urša Remžgar GoršeUrša Remžgar Gorše je diplomirala iz matematike, v prostem času pa goji strast do kuhanja in z užitkom preizkuša nove jedi, še posebej tiste z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Je tudi mati dveh otrok, zato še posebno skrbi, da se na mizi vedno znajde kaj zdravega in tudi kaj okusnega. Za Potentio piše inovativne nove recepte in s tem venomer znova dokazuje, da zdrava prehrana ne potrebuje biti enolična ali slabega okusa.

Urša Remžgar Gorše je diplomirala iz matematike, v prostem času pa goji strast do kuhanja in z užitkom preizkuša nove jedi, še posebej tiste z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Je tudi mati dveh otrok, zato še posebno skrbi, da se na mizi vedno znajde kaj zdravega in tudi kaj okusnega. Za Potentio piše inovativne nove recepte in s tem venomer znova dokazuje, da zdrava prehrana ne potrebuje biti enolična ali slabega okusa.