5. Beljakovinski muffini

SESTAVINE: (za 6 kolačkov)

– 1 velika zrela banana (150 g)

– 25 g nevtralnih sirotkinih beljakovin

– 15 g mletih lešnikov

– 25 g mletih mandljev

– 1 velika žlica kokosove moke (5 g)

– 2 mali žlički kokosovega olja (10 g)

– 1 jajce

– 1 mala žlička cimeta

– ½ male žličke pecilnega praška

– 30 g temne čokolade (vsaj 70 %)

POSTOPEK:

  1. V posodi zmešamo skupaj vse suhe sestavine: sirotkine beljakovine, lešnike, mandlje, kokosovo moko, cimet in pecilni prašek.
  2. Dodamo kokosovo olje in dobro premešamo.
  3. Banano nadrobimo v drugo posodo.
  4. V posodo z banano dodamo jajce.
  5. Dobro zmešamo s paličnim mešalnikom. Mešamo toliko časa, da se zmes začne peniti in nekoliko naraste.
  6. Zmes vlijemo v suhe sestavine in narahlo premešamo.
  7. Dodamo čokolado, razrezano na majhne koščke in dobro premešamo.
  8. Z maso napolnimo 6 modelčkov za kolačke.
  9. Pečemo v ogreti pečici pri 170°C približno 20 minut.

HRANILNE VREDNOSTI (na kolaček):

beljakovine: 6 g

maščobe: 9 g

ogljikovi hidrati: 9 g

energijska vrednost:  144 kcal

Beljakovinski muffini-postopek

Urša Gorše je diplomirala iz matematike, v prostem času pa goji strast do kuhanja in z užitkom preizkuša nove jedi, še posebej tiste z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Je tudi mati dveh otrok, zato še posebno skrbi, da se na mizi vedno znajde kaj zdravega in tudi kaj okusnega. Za Potentio piše inovativne nove recepte in s tem venomer znova dokazuje, da zdrava prehrana ne potrebuje biti enolična ali slabega okusa.