SESTAVINE: (za 6 kolačkov)
– 1 velika zrela banana (150 g)
– 25 g nevtralnih sirotkinih beljakovin
– 15 g mletih lešnikov
– 25 g mletih mandljev
– 1 velika žlica kokosove moke (5 g)
– 2 mali žlički kokosovega olja (10 g)
– 1 jajce
– 1 mala žlička cimeta
– ½ male žličke pecilnega praška
– 30 g temne čokolade (vsaj 70 %)
POSTOPEK:
- V posodi zmešamo skupaj vse suhe sestavine: sirotkine beljakovine, lešnike, mandlje, kokosovo moko, cimet in pecilni prašek.
- Dodamo kokosovo olje in dobro premešamo.
- Banano nadrobimo v drugo posodo.
- V posodo z banano dodamo jajce.
- Dobro zmešamo s paličnim mešalnikom. Mešamo toliko časa, da se zmes začne peniti in nekoliko naraste.
- Zmes vlijemo v suhe sestavine in narahlo premešamo.
- Dodamo čokolado, razrezano na majhne koščke in dobro premešamo.
- Z maso napolnimo 6 modelčkov za kolačke.
- Pečemo v ogreti pečici pri 170°C približno 20 minut.
HRANILNE VREDNOSTI (na kolaček):
beljakovine: 6 g
maščobe: 9 g
ogljikovi hidrati: 9 g
energijska vrednost: 144 kcal