5. Potentiini kavni recepti – Angelska rolada

Ali ste vedeli, da lahko rolado pripravite tudi brez moke in sladkorja? In za to ne potrebujete nobenih posebnih sladil in dodatkov. Le malo jedilne čokolade, nekaj jajčk in vedno dobrodošle banane. Rezultat pa bo puhasto mehko testo, še boljše kot pri klasični roladi. Tale rolada je res angelska. Mehka in sočna, s pridihom aromatične Potentia kavice. Pa ne verjemite mi le na besedo. Rolada že čaka, da jo preizkusite.

SESTAVINE (za 15 kosov):
4 jajca
65g jedilne čokolade
1 srednje velika banana (120g)
125g mascarpone sira
150 ml sladke smetane
10 g Potentia kave
2 čajni žlički medu

HRANILNE VREDNOSTI (na kos):

Kcal: 122

Beljakovine: 3g

Ogljikovi hidrati: 6g

Maščobe: 11g

 

POSTOPEK:
1. Na nizkem ognju počasi raztopimo jedilno čokolado in počakamo, da se malo ohladi.
2. Rumenjake in banano s paličnim mešalnikom zmečkamo v kašo. Iz beljakov pa stepemo čvrst sneg.
3. V bananino kašo dodamo stopljeno čokolado in dobro premešamo. Počasi dodajamo sneg in narahlo mešamo.
4. Pekač od pečice obložimo s peki papirjem in nanj namažemo testo. Pečemo v naprej ogreti pečici na 200°C približno 10 minut.
5. Ko se pečeno testo ohladi, ga skupaj s peki papirjem zvrnemo na delovno površino. Nato peki papir malce navlažimo in počasi odstranimo.
6. V 1,2 dl vode zakuhamo 10g Potentia kave in počakamo, da se ohladi. Kavo precedimo in ji dodamo dve ravni žlički medu. Kavo nato dodamo mascarponeju in dobro premešamo, da nastane gladka zmes.
7. Stepemo sladko smetano in jo počasi vmešamo v mascarpone.
8. Tako pripravljen nadev na tanko namažemo na pečeno testo in zvijemo v rolado.
9. Pustimo v hladilniku čez noč, da se dobro ohladi.