SESTAVINE (za 12 kolačkov):
– 125 g ricotta sira
– 100 g pršuta
– 80 g zamrznjene in odtaljene špinače
– 2 stroka česna
– sol
– muškatni orešček
– žlička olja
POSTOPEK:
- Česen drobno narežemo in prepražimo na žlički olja toliko, da zadiši.
- Špinačo dobro ožamemo in jo dodamo k česnu. Posolimo, začinimo z muškatnim oreščkom in premešamo.
- Dodamo ricotta sir in premešamo.
- V vsak modelček za muffine zvijemo rezino pršuta.
- Maso enakomerno razdelimo v modelčke.
- Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pečemo 12-15 minut oziroma, da se pršut zapeče.
HRANILNE VREDNOSTI (na kolaček):
beljakovine: 4 g
maščobe: 3 g
ogljikovi hidrati: 1 g
energijska vrednost: 50 kcal