6. Pršutovi kolački

SESTAVINE (za 12 kolačkov):

– 125 g ricotta sira

– 100 g pršuta

– 80 g zamrznjene in odtaljene špinače

– 2 stroka česna

– sol

– muškatni orešček

– žlička olja

POSTOPEK:

  1. Česen drobno narežemo in prepražimo na žlički olja toliko, da zadiši.
  2. Špinačo dobro ožamemo in jo dodamo k česnu. Posolimo, začinimo z muškatnim oreščkom in premešamo.
  3. Dodamo ricotta sir in premešamo.
  4. V vsak modelček za muffine zvijemo rezino pršuta.
  5. Maso enakomerno razdelimo v modelčke.
  6. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pečemo 12-15 minut oziroma, da se pršut zapeče.

HRANILNE VREDNOSTI (na kolaček):

beljakovine: 4 g

maščobe: 3 g

ogljikovi hidrati: 1 g

energijska vrednost:  50 kcal

Pršutovi kolački-postopek

Urša Gorše je diplomirala iz matematike, v prostem času pa goji strast do kuhanja in z užitkom preizkuša nove jedi, še posebej tiste z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Je tudi mati dveh otrok, zato še posebno skrbi, da se na mizi vedno znajde kaj zdravega in tudi kaj okusnega. Za Potentio piše inovativne nove recepte in s tem venomer znova dokazuje, da zdrava prehrana ne potrebuje biti enolična ali slabega okusa.