SESTAVINE (za 4 tortilije):
– 1 zelena paprika
– 1 rdeča paprika
– ½ bučke
– 1 čebula
– 3 žlice olja
– 400 g puranjega mesa
– 100g kisle smetane
– 50 g ribanega sira
– 4 žlice paradižnikove mezge
– 4 listi zelja
– origano
– čilijevi kosmiči
POSTOPEK:
- Čebulo drobno nasekljamo in popražimo na dveh žlicah olja.
- Dodamo narezano papriko in pražimo nekaj minut, da se paprika rahlo omehča.
- Dodamo narezano bučko in pražimo še 5 minut na višji stopnji. Toliko, da je zelenjava lepo pražena in mehka. Šele nato posolimo in začinimo z origanom.
- Medtem narežemo puranje meso na trakove in popražimo na žlici olja na višji stopnji. Pražimo 5 minut, da so dobro zapečeni, nato jih posolimo in popramo.
- Zeljno glavo kuhamo 15 minut v vreli, osoljeni vodi, da se lepo omehča. Nato z nje previdno odluščimo 4 liste. Vsak list napolnimo z malo mesa, pražene zelenjave, zvrhano žlico kisle smetane in malo ribanega sira. Potresemo s čilijevimi kosmiči.
- Liste zvijemo skupaj in pričvrstimo z zobotrebcem. Po vrhu jih namažemo s paradižnikom in potresemo z ribanim sirom. Pečemo v naprej ogreti pečici 30 minut pri 180°C, oziroma, da se sir zlato zapeče.
HRANILNE VREDNOSTI (na tortilijo):
beljakovine: 29 g
maščobe: 13 g
ogljikovi hidrati: 10 g
energijska vrednost: 257 kcal