SESTAVINE (za 3 toastke):
– 1 manjša glava cvetače (cca 750g)
– 1 jajce
– ½ žličke origana
– ½ žličke rdeče mlete paprike
– sol
– poper
– 6 rezin sira za toaste
– 6 rezin toast šunke
– 1 češnjev paradižnik
POSTOPEK:
- Cvetačo operemo in čisto drobno naribamo. Uporabimo le najmehkejše dele cvetov. Lahko si pomagamo tudi z multipraktikom.
- Naribano cvetačo 5 minut kuhamo nad soparo, da se zmehča. Lahko si pomagamo tudi z mikrovalovno pečico.
- Nato jo zavijemo v čisto krpo in močno ožamemo, da vsa tekočina odteče.
- Ožeto cvetačo stresemo v skledo, kjer jo zmešamo z jajcem in začimbami.
- Na pekač položimo peki papir in nanj tanko namažemo maso v obliki 6-ih kvadratov, velikih približno 10x10cm. Pečemo 15 minut na 180°C v naprej ogreti pečici. Obrnemo in pečemo še 5 minut.
- Na hitro popečemo v srednjevroči ponvi brez olja nekaj minut na vsaki strani, da se zapečejo.
- Na tri kvadrate položimo sir, šunko in rezino paradižnika, nato spet sir in šunko.
- Pokrijemo s preostalimi tremi kvadrati in opečemo v ponvi nekaj minut na vsaki strani, da se sir stopi.
- Toaste položimo na krožnik in še tople postrežemo.
HRANILNE VREDNOSTI (na toastek):
beljakovine: 17 g
maščobe: 9 g
ogljikovi hidrati: 11 g
energijska vrednost: 190 kcal