8. Potentiini kavni recepti – Božanski mousse

Pravijo, da je najboljše vredno prihraniti za konec. To vsekakor velja tudi za tale odličen mousse, ki je ravno prav rahel in mehek. Kot nežna angelska pena. Z eno besedo – božanski.

SESTAVINE (za 4 kozarčke):
3 tablice temne čokolade (60g)
1,2 dl vode
20g Potentia kave
2 jajci
1,5 dl sladke smetane
3 žlice medu

HRANILNE VREDNOSTI (na kozarček):

Kcal: 298

Beljakovine: 6g

Ogljikovi hidrati: 18g

Maščobe: 22g

POSTOPEK:
1. V 1,2 dl vode zakuhamo 20g Potentia kave.
2. Počakamo, da se ohladi in jo precedimo.
3. V kozici na nizki temperaturi počasi raztopimo čokolado.
4. Počasi dolijemo kavo in mešamo, dokler se čokolada popolnoma ne raztopi v kavi.
5. Jajci ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake zmešamo z medom in jih dodamo k čokolado.
6. Nad srednjo temperaturo počasi segrevamo in mešamo. Ko doseže višjo temperaturo (vsaj 65°C), neprestanoma mešamo še 5 minut. Pazimo pa, da ne zavre in se ne prime na posodo. Zmes mora pri tem postati gosta kot puding.
7. Pustimo, da se ohladi. Medtem stepemo beljake in jih počasi primešamo ohlajeni masi.
8. Stepemo še sladko smetano in jo počasi primešamo.
9. Razdelimo v štiri kozarce in za 30 minut shranimo v hladilniku. Postrežemo čimbolj sveže.