Deske za potisk z deske

Hočete večji potisk s prsi? Kaj pa močnejše roke? Deske za potisk z deske že več let dominirajo med sredstvi za razvoj moči v športu z rezultati, ki gredo od osebnih do svetovnih rekordov.

Prednosti desk:

– uspešno lahko izoliramo samo tisti del potiska s prsi, v katere smo šibki (v tem obsegu giba bomo razvili večjo moč)

– uspešno nadzorovanje večje teže (z deskami lahko uporabljamo večje teže kot ponavadi, ampak ker delamo le delen obseg giba, to povzroči manjšo utrujenost centralnega živčnega sistema, kar posledično pomeni hitrejšo obnovo)

– samozavest (ker z deskami nadzorujemo večjo težo kot ponavadi, to pomeni večjo samozavest ko bomo z isto težo želeli narediti celoten obseg giba)

– pomoč pri rehabilitaciji ramen (če imamo probleme z rameni, lahko z deskami odvzamemo večji del rotacije ramen s potiska s prsi – potisk z deske ne potisne komolcev v tako nizek položaj)

Uporablja se deske s 1,2,3,4 ali 5 deskami zalepljenimi skupaj. Pri čemer se 1 in 2 uporabljata pri maksimalnih težah in zato uporabljamo pri njih širše prijeme. 3,4 in 5 pa služijo za pomožne vaje, ki jih izvajamo pri manjših težah in višjih ponovitvenih shemah, zato uporabljamo ožje prijeme za čim boljšo izgradnjo mišice triceps. Deske se lahko uporabijo tudi za popravljanje oz. vadenje tehnike (še posebno, če imamo nagnenje potiskati drog diagonalno proti obrazu). 4 in 5 pa lahko služita tudi če imamo problem z zaklepom pri potisku s prsi. Deske nam na prsih lahko drži vadbeni prijatelj ali pa si jih pritrdimo s pomočjo elastičnih trakov.