Knjiga JEJ KOT SUPERČLOVEK je končno tukaj!

Z jutrišnjim dnem bo v okviru našega društva končno izšla težko pričakovana knjiga »Jej kot superčlovek: s slastnimi zdravimi preobrazbami mamljivih nezdravih jedi« avtorice Urše Gorše. V njej je predstavljenih 51 inovativnih preobrazb najljubših jedi – z zelo nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, popolnoma brez glutena in dodanega sladkorja, vendar odličnega okusa.

Vse jedi v knjigi so preobrazbe klasičnih jedi, ki jih obožujete, vendar z običajno pripravo vsebujejo velik delež ogljikovih hidratov. Naj izdamo, da so med njimi pizza, kruh, lazanja, hamburger, tiramisu itd. Jedi so po videzu in okusu kar najbližje možno podobne nezdravi različici – pri večini jedi skoraj ne boste opazili razlike. Imajo pa višji delež beljakovin in zelo nizek delež ogljikovih hidratov.

Knjiga je razdeljena na glavne jedi, prigrizke, sladice in dodatke. Odlikujejo jo privlačne barvne fotografije in podroben opis izdelave jedi. Vsi recepti so opremljeni s podatkom, koliko znaša primerna porcija za eno osebo in navedene so hranilne vrednosti za porcijo. Večina receptov je namenjena tudi vegetarijancem.

Glavni namen knjige je, da popestri nizkohidratni jedilnik in poteši željo po določeni hrani, ki je sicer nezdrava. Z njo boste pridobili kup idej za nedeljsko kosilo, rojstnodnevna praznovanja, pogostitev obiskov ali kar tako za malico. Predstavlja vse, kar ste si vedno želeli: jesti zdravo hrano slastnega okusa ter se hkrati odlično počutiti, ne pridobivati na neželjeni teži in biti sit.

Tako pa je v predgovoru knjige napisal Luka Gorše, mednarodni avtor in uspešen trener: “Če jasno veš, da je neka jed zdrava, okusna, ti pomaga izboljšati postavo, počutje in zmogljivost ter ni cenovno močno dražja od nečesa, kar si bil morda navajen jesti prej, bi moral biti nič drugega kot popoln norec, da bi še vedno rekel: »Tega ne bom jedel«. Do sedaj so bili morda še edino trije možni argumenti proti nizkohidratnem načinu prehranjevanja, da je le-ta monoton, včasih neokusen ter da je velik poudarek takega prehranjevanja na mesnih jedeh (argument, da so te ugrabili marsovci ne šteje). Ta knjiga podere tudi te zadnje tri.”

Maloprodajna cena knjige bo 34,90 evrov. Naročite jo lahko s sporočilom na: info@potentia.si. Zaloga je omejena. Zaradi večjega deleža že predhodno rezerviranih izvodov jo naročite čim prej, da ne ostanete brez nje (brez heca).