SESTAVINE (za 2-3 osebi):
– 150g naribane cvetače (približno ¼ manjše glave)
– 150g ribanega sira
– 1 jajce
– 50g pršuta
– 50g šampinjonov
– 100g paradižnikove mezge (pelati)
– 100g kisle smetane
– rukola
POSTOPEK:
- Cvetačo operemo in drobno naribamo.
- 100 g naribanega sira dodamo v skledo poleg cvetače.
- Dodamo jajce in dobro premešamo.
- Na pladenj položimo peki papir in maso tanko namažemo nanj.
- Pečico segrejemo na 190°C. Pečemo 15 minut oz. toliko, da se testo zlato zapeče.
- Počakamo, da se nekoliko ohladi. Nato namažemo s paradižnikovo mezgo in potresemo z origanom.
- Obložimo s pršutom, narezanimi šampinjoni in potresemo s preostalim ribanim sirom.
- Pečemo še 10-12 minut na 220-250°C.
- Po želji dodamo kislo smetano in potresemo s svežo rukolo.
HRANILNE VREDNOSTI:
beljakovine: 72 g
maščobe: 77 g
ogljikovi hidrati: 20 g
energijska vrednost: 1067 kcal