Sporočilo za javnost 20.03.2012

Moč kot način življenja

Društvo Potentia je ustanovljeno

 

Imamo organizacije, ki so same sebi namen, in take, od katerih ima uporabno koristi širša skupnost. Društvo Potentia spada med slednje. Gre za mlado in ambiciozno ekipo strokovnjakov s področja kineziologije in športa, ki so se pod eno streho zbrali z namenom osveščanja o pomenu zdravega, aktivnega in zmogljivejšega načina življenja. Društvo Potentia je edinstveno društvo na Slovenskem, saj v njem združujejo vidike teorije, raziskav in prakse. Na področju delovanja pa želijo z novim, modernim pristopom k preizkušenim metodam kineziologije in športa uvesti svetovalni, intenzivno k članom usmerjen pristop.

Predsednik društva Luka Gorše, dipl. tren., pojasni: »V Potentii ne zbiramo članov, da naše društvo raste. Mi smo v dejavnosti, zaradi katere rastejo ljudje. V Potentii trdno verjamemo v moč posameznika, saj če se spremeni en posameznik, se spremeni svet nasploh, ker svet je sestavljen iz posameznikov. V Potentii smo prepričani, da ne glede na to, ali se ljudje povežejo z nami neposredno preko npr. vadbe ali posredno preko npr. člankov ali predavanj, bodo enostavno zaživeli boljše življenje

Poslanstvo društva Potentia je izboljševanje kakovosti življenja posameznikov, tako v športu kot življenju in navdihovanje članov za dosego njihovih najvišjih zmožnosti tako fizičnih kot psihičnih. V prihodnosti pa si želijo z združevanjem članov ustvariti družbo, ki bo z izmenjavo idej in visoko storilnostjo uspela izboljšati športno zmogljivost in splošno pripravljenost ljudi širše skupnosti. Stremijo pa k vrednotam, kot so: kakovost dela, zadovoljstvo članov, znanje trenerjev, inovativnost pri metodah in tehnologijah in morda najpomembnejša – zmagovalni pristop.

Predsednik še nadaljuje, da bodo njihova primarna področja delovanja:

  • načrtovanje in izvedba telesne vadbe tako športnikov kot nešportnikov
  • priprava športnikov za nastop pri najvišji možni zmogljivosti preko umske vadbe in različnih obnovitvenih tehnik
  • prehransko svetovanje v športu za vrhunsko zmogljivost ter posameznikom v vsakdanjem življenju za optimalno počutje
  • izobraževanje tako splošne kot strokovne športne javnosti preko predavanj, člankov in ustrezne literature
  • ustvarjanje motivacije in spodbujanje aktivnega življenjskega sloga preko različnih izdelkov

Za svoj slogan si je ekipa društva izbrala besedno zvezo: »strast, predanost, vrhunskost« in glede na njihovo znanje, izkušnje in zagon verjamemo, da ne bodo ostali le pri lepih besedah.

 

Kontakt za informacije:

tel.: 040 130 134, e-pošta: info@potentia.si, spletna stran: www.potentia.si

Potentiin oddelek za stike z javnostjo

PDF